حسابداری در اهواز

حسابداری در اهواز

حسابداری در اهواز

رشته حسابداری یکی از رشته های علوم انسانی می باشد که در همه صنوف و صنایع کاربری بسیاری دارد. در نتیجه افراد زیادی به دلیل بازار کار خوب حسابداری، این رشته را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب می کنند. آموزش حسابداری در ایران از پایه دبیرستان شروع می گردد و تا تحصیلات تکمیلی ادامه پیدا می کند، خدمات حسابداری در اهواز توسط تیم مجرب ما انجام می گردد.

تعریف حسابداری

حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکل ها و مدلهای خاص انجام می گیرد. تا افراد ذی نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون سازمانی مثل بانک ها، مجتمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. گزارشاتی که از یک سیستم حسابداری استخراج می شود، علاوه بر استفاده درون سازمانی و برون سازمانی در تصمیم گیری مدیران در راستای فعالیت کسب و کار بسیار کاربرد دارد.

مفروضات حسابداری

مفروضات حسابداری جزو ستون های حسابداری هستند که تشخیص رویداد مالی، تجزیه و تحلیل رویدادهای مالی و ثبت آنها بر اساس مفروضات حسابداری انجام می گردند. می توان گفت: «مفروضات حسابداری» تعیین‌کننده نوع ثبت‌اسناد و صورت‌های مالی و دیگر ثبت و ضبط‌های حسابداری در یک سازمان هستند. مفروضات حسابداری، خود پایه‌گذار و تعیین‌کننده اصول حسابداری هستند. در زیر مفروضات حسابداری را معرفی می نماییم:

فرض تفکیک شخصیت

یکی از اساسی‌ترین مفروضات حسابداری است که بر مبنای آن یک شرکت، مستقل از مالکان آن دارای شخصیت حقوقی است و می‌تواند کسب درآمد کرده و هزینه کرد داشته باشد. به‌طور مثال بر مبنای این فرض پرداخت بدهی و هزینه های شخصی مالکان شرکت بر دوش شرکت نیست.

فرض تداوم فعالیت

بر مبنای این فرض یک شرکت حقوقی برای یک مدت مشخص و قابل پیش‌بینی فعالیت خواهد داشت. این فرض که در ادامه فرض تفکیک شخصیت به وجود می‌آید، بدهی‌ها و درآمدهای شرکت را به بلندمدت و کوتاه‌مدت تقسیم می‌کند.

فرض دوره مالی

گزارش‌های مالی صادرشده از سوی شرکت به بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت مانند سه‌ماهه و یک‌ساله تقسیم می‌شود تا بهره‌برداران شرکت بتوانند اطلاعات موردنیاز خود را از آن‌ها برداشت کنند.

فرض واحد اندازه‌گیری

در ابتدای شروع کار واحد اندازه‌گیری حسابداری که همان واحد پول است مشخص می‌شود و تمامی صورت‌های مالی بر مبنای آن واحد پول صادر می‌شوند.

فرض تعهدی

بر اساس فرض تعهدی تمامی هزینه‌ها و درآمدها به‌محض شناسایی و تحقق و بدون توجه به زمان وصول آن‌ها باید ثبت شوند. اصول حسابداری اصول حسابداری مجموعه اصول، استانداردها و رویه‌هایی گفته می‌شود که با هدف ارتقای شفافیت، ثبات و قیاس پذیری صورت‌های مالی تعریف‌شده‌اند. اصول حسابداری نسبت به مفروضات حسابداری بیشتر جنبه کاربردی و اجرایی داشته و مشخص‌تر و جزئی‌تر هستند . مهمترین اصول حسابداری عبارتند از:

اصل بهای تمام‌شده

طبق این اصل مبادلات حسابداری مطابق با بهای تمام‌شده آن‌ها در زمان دریافت یا پرداخت آن‌ها ثبت می‌شوند.

اصل همزمانی(اصل تطابق)

این اصل را با نام «اصل تطابق» یا «اصل مقابله هزینه‌ها با درامدها» نیز می‌شناسند. بر مبنای اصل همزمانی، سود و زیان حاصل از مبادلات یک دوره مالی، باید در همان دوره مالی لحاظ شود.

اصل تحقق درامد

مطابق با اصل تحقق درامد، شناسایی درامد تنها درزمانی صورت گرفته و در دفاتر ثبت می‌گردد که یا مبادله‌ای صورت گرفته باشد و یا فرایند کسب سود (یا زیان) به‌صورت تمام و کمال انجام‌شده باشد.

اصل افشای کامل

بر مبنای اصل افشای کامل، تمامی رویدادهای مالی مهم و تأثیرگذار شرکت باید برای منتفعان در اولین زمان ممکن و به صورتی مناسب اعلام و افشا گردد.

میثاق‌ها یا اصول محدودکننده حسابداری

میثاق‌های حسابداری که آن‌ها را به نام اصول محدودکننده حسابداری نیز می‌شناسند، مفاهیمی کلی‌تر هستند که مفروضات و اصول حسابداری را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند و هدف آن‌ها روشن کردن استراتژی حسابداری یک کسب‌وکار می باشد. میثاق‌های حسابداری عبارتند از:

اصل فزونی منافع بر مخارج

بر مبنای این اصل تهیه گزارش مالی نباید هزینه‌ای بیش‌تر از منافع حاصل از آن داشته و باید توجیه اقتصادی داشته باشد.

اصل اهمیت

بر مبنای این اصل، حسابداران می‌توانند برای رسیدگی و تهیه گزارش از اقلام و مبادلاتی که ارزش آن‌ها در مقایسه با گردش مالی کل کسب‌وکار ناچیز است از روش‌های حسابداری استاندارد عدول کرده و روش‌های کم‌هزینه‌تری را اعمال نمایند.

اصل خصوصیات صنعت

بر اساس این اصل حسابداران می‌توانند با توجه به ویژگی‌های صنعت از روش‌های حسابداری مقرون به‌صرفه‌تری استفاده کنند که علاوه بر صرفه‌جویی، گزارش‌های مفیدتری را به منتفعان انتقال دهد.

اصل احتیاط

بر مبنای این اصل در گزارش‌گیری و درزمانی که در بهای تمام‌شده ابهام وجود دارد، حسابداران باید کمترین درامد ممکن و بیشترین هزینه ممکن را در گزارش‌های خود درج کنند.

بهترین شرکت حسابداری در اهواز

قوی ترین حسابداری در اهواز را از تیم حرفه ای ما بخواهید

جهت دریافت مشاوره حسابداری در اهواز کلیک کنید و با ما تماس بگیرید

تاریخچه حسابداری و حسابداری در اهواز

برخی از نخستین نوشته های کشف شده توسط باستان شناسان، گزارش های مربوط به سوابق مالیاتی باستانی است. قدمت این نوشته ها به ۲۰۰۰ تا ۳۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. این نوشته ها مربوط به مصر و بین النهرین باستان می باشد. مورخان حدس می زنند که دلیل اصلی ثبت این نوشته ها توسط مردمان باستان، وجود تجارت و نیاز به ثبت معاملات تجاری بوده است. در ایران نیز تاریخچه حسابداری به هزاران سال پیش و در زمان هخامنشیان و حتی قبل از آن برمیگردد. داده های تاریخی بدست آمده از شهرهای شوش و چغامیش، حاکی از قدمت محاسبات در ایران باستان می باشد. همچنین در زمان داریوش هخامنشی برا اولین بار دفتر دولیت جهت خراج گذاری وجود داشته که همی امر باعث شده بود که دچار فشار اقتصادی و مشکلات مالی نگردند. در تخت جمشید نظام اداری منظمی وجود داشته است.دستمزدها در سند های متعدد ثبت و حتی از سوی طرفین معامله مهر می شده است.در زمان داریوش هخامنش تنظیم دفتر های درآمد و هزینه و کنترل های مالی، اموری رایج و روتین بوده است.خزانه های کشور به طور سالیانه و به دست حسابرسان خبره حسابرسی می شده است.سیستم حقوق و دستمزد از تشکیلات اداری و مالی پارس سرچشمه می گرفت.سرحسابرسانی نیز بوده اند که به کلیه درآمد ها و هزینه ها مسلط بوده اند.

ویژگی حسابداران موفق

هر حسابدار موفقی دارای ویژگی های خاصی می باشد که وی را در انجام هر چه بهتر وظایف خود بسیار یاری می نماید، می بایست برای حسابداری در اهواز مد نظر باشند، مانند ویژگی های زیر:

  • ذهنیتی منظم و منطقی
  • با پشتکار، متمرکز و دقیق
  • دارای اعتماد به نفس و روحیه درستکاری
  • علاقه‌مند به کسب دانش و به‌روز بودن

حسابداری موفق

آینده حرفه حسابداری در ایران

پیش بینی‌ها نشان می‌دهند که آینده رشته حسابداری در ایران بسیار خوب است. امروز همه کسب . کارهای کوچک، متوسط و بزرگ به یک حسابدار یا یک گروه حسابدار نیازمند است، در واقع حسابداری همانند قلب یک کسب و کار عمل می کند. موفقیت دیگر واحدهای یک کسب و کار به موفقیت و کارایی واحد حسابدار بستگی دارد.

فرصت‌های شغلی حسابداری در اهواز

حسابداری از جمله مشاغل ضروری هر کسب‌وکاری است. هر کسب‌وکاری بسته به حجم فعالیت، حداقل به یک حسابدار برای سروسامان بخشیدن امور مالی نیاز دارد. پس هر دانشجو یا هنرجوی حسابداری می تواند با پرورش دانش حسابداری خود در آینده نزدیک فرصت شغلی خوبی داشته باشد.

انواع حسابداری

با توجه به نوع فعالیت کسب و کار می توان انواع حسابداری را پیاده کرد و در راستای بهبود کسب و کار بکار برد. انواع حسابداری که در ایران کاربرد دارد به شرح زیر می باشد:

حسابداری مالی

حسابداری مالی شاخهای از حسابداری است که وظیفه شناخت درآمد و محاسبه سود و زیان و همچنین تهیه صورت های مالی را به عهده دارد .این کار با نگه داشتن حساب ها وتنظیم صورت های مالی انجام می گردد. استفاده کنندگان از صورت های مالی مدیران، بانک ها، ادارات دولتی و سرمایه گذاران هستند. می توان گفت: حسابداری مالی اساس فعالیت‌های مالی شرکت‌ها است و هر آن چیزی است که در اکثر شرکت‌ها به عنوان فعالیت‌های مشخص ثبت در دفاتر و ارائه گزارشات در دوره‌های مالی شناخته می‌شود.

حسابداری دولتی

اصلی‌ترین وظیفه‌ی حسابداری دولتی، کنترل کردن هزینه‌های دولتی است. دولت‌ها وظیفه دارند که درآمدها و هزینه‌های سالانه‌ی خودشان را پیش‌بینی کنند و به مجلس ارائه دهند و به همین دلیل آن‌ها مجبور هستند که برای تعیین بودجه از یک سیستم حسابداری متخصص استفاده کنند که در این کار، آن‌ها را یاری کند. این سیستم حسابداری که دولت‌ها از آن استفاده می‌کنند حسابداری دولتی نامیده می‌شود و امروزه یکی از شاخه‌های مستقل رشته‌ی حسابداری است. کنترل بر هزینه‌ها و درآمد دولت‌ها و پیش‌بینی آن‌ها، نیاز به پیدایش و رواج حسابداری جدیدی تحت نام حسابداری دولتی دارد که به عنوان رشته‌ای جداگانه شروع به کار کند.

حسابداری مدیریت

وظیفه ی حسابداری مدیریت، ارائه گزارشات و اطلاعاتی در باره ی مواردی چون قیمت تمام شده‌ی محصولات، میزان تولید، هزینه‌ها و بهای فروش خدمات و محصولات است. حسابداری مدیریت همچنین بررسی ظرفیت منابع متعدد مانند ظرفیت تولید تجهیزات را نیز بر عهده دارد. حسابداری مدیریت امروزه یک شاخه‌ی مستقل است در حدود یک قرن است که در موسسات تولیدی و خدماتی اجرا می گردد.

حسابداری صنعتی

وظیفه ی حسابداری صنعتی محاسبه قیمت تمام شده کالاها و خدمات می باشد، می توان گفت، اصلی‌ترین وظیفه‌ی حسابداری صنعتی برآورد کردن هزینه‎ی تمام شده‎ی کلیه‎ی عوامل تولیدی در واحدهای صنعتی است. امروزه حسابداری صنعتی یکی از پرکاربردترین انواع حسابداری می‎باشد و بخصوص در کشورهای در حال توسعه این شاخه از حسابداری آینده‌ی خوبی از لحاظ شغلی دارد. به دلیل این که کشورهای در حال توسعه هنوز احتیاج خیلی زیادی به احداث واحدهای صنعتی دارند و با راه‌اندازی این واحدها کسانی که در رشته‌ی حسابداری صنعتی به طور تخصصی تحصیل کرده‌اند شانس زیادی برای استخدام خواهند داشت.

حسابداری مالیاتی

در حسابداری مالیاتی با توجه به قوانین مقرره مالیات عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده، به محاسبه میزان مالیات بر درآمد موسسات و قوانین و مقررات مالیاتی پرداخته می‌شود. با توجه به اهمیت درآمد مالیاتی دولتها، حسابداری مالیاتی در کسب و کارها بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد. بکارگیری نیروی خبره مالیاتی از هدررفت منابع در راستای پرداخت جرایم مالیاتی جلوگیری می نماید. بروز بودن اطلاعات مالیاتی حسابداران بسیار حائز اهمیت می باشد. اطلاعات مذکور را می توان از سامانه امورمالیاتی کسب نمود. https://www.intamedia.ir

حسابداری بازرگانی

در حسابداری بازرگانی مانند سایر انواع حسابداری، سیستم حسابداری اشخاص حقیقی و حقوقی دارای فعالیت بازرگانی(خرید و فروش کالا) را نگهداری می نماید. نگهداری حساب فروش و حساب مشتریان نیز از وظایف حسابداری بازرگانی می باشد.

حسابداری پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری در خصوص نگهداری حسابداری مربوط به فعالیت های پیمانکاری و مقاطعه کاری می باشد، با توجه به اهمیت فعالیت های پیمانکاری و نقس آنها در توسعه اقتصادی کشور، حسابداری پیمانکاری بسیار مهم و با اهمیت می باشد، جهت انجام درست حسابداری پیمانکاری تسلط بر شرایط عمومی پیمان، آیین‌نامه تضمین معاملات دولتی، آیین نامه برگزاری مناقصات، استاندارهای حسابداری، قانون مالیاتهای مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون تامین اجتماعی بسیار حائز اهمیت می باشد. https://tamin.ir/

حسابداری حقوق و دستمزد

حسابداری حقوق و دستمزد، مهم ترین شاخه حقوق دستمزد در خصوص محاسبات هزینه های نیروی انسانی و دستمزد مستقیم بهای تمام شده خدمات و کالا می باشد، حسابداری حقوق و دستمزد محاسبات حقوق و مزایای کارکنان را با توجه به داده های واحد اداری یا کارگزینی و براساس قوانین کار، تامین اجتماعی و مالیات های مستقیم، محاسبه می نمایند.

نرم افزارهای مالی

همانطو که در تعریف حسابداری بیان شد، حسابداری یک سیستم اطلاعاتی هست که با همراهی یک نرم افزار کامل و کاراتر می شود، دانش بروز حسابداران و یک نرم افزار قوی می تواند سیستم حسابداری به یک اهرم بسیار قوی برای کنترل هزینه، درآمد و سود و حفظ رقابت در بازار کسب و کار و تولید موسسات تبدیل گردد.

کاربرد نرم افزارهای مالی

با توجه به عصر ارتباطات و اهمیت وقت و زمان و عرصه رقابت کسب و کارها، هر کسب و کار نیاز به یک نرم افزار جهت کنترل فعالیت خود می باشد و نرم افزارهای حسابداری در این خصوص بسیار با اهمیت و کارا هستند. در گذشته اکثر فعالیت ها دستی انجام می شد که این موضوع باعث افزایش هزینه ها و خطاهای در انجام کار می شد. در گذشته امور حسابداری به صورت دستی انجام می‌شد و علاوه بر این که زمان زیادی صرف این کار می‌شد، آن چنان دقیق هم نبود.

در واقع یک اشتباه از سوی حسابدار می‌توانست مشکلات زیادی را به بار آورد به دلیل این که حسابرسی به صورت سنتی و دفتری انجام می‌شد و امکان این که حسابدار بخواهد به عقب برگردد و ریشه‌ی مشکل ایجاد شده را پیدا کند بسیار سخت و زمان‌بر بود. اما امروزه متفاوت با قدیم است.

اما امروزه کارهای حسابداری با کمک ابزارهای نوین مختلف انجام می‌شوند که بسیار دقیق هستند و علاوه بر دقیق بودن، امور حسابداری را نیز با سرعت بسیار بالایی انجام می‌دهند. امروزه شخص حسابدار در واقع باید یک نوع کار مدیریتی انجام بدهد. مثلاً حسابدار تمامی اطلاعات را می‌تواند با استفاده از نرم‌افزارها تجزیه و تحلیل و ثبت و ضبط نماید و وظیفه‌ی اصلی خودش این است که این نرم افزارها را مدیریت کند و به آن‌ها داده بدهد و خروجی‌ها را تحویل بگیرد. نرم افزارهای حسابداری آن دسته از برنامه‌های کاربردی کامپیوتری هستند که باید به صورت اتوماتیک، امور مالی سازمان‌‎ها را مدیریت کنند.

این نرم افزارها به حسابداران و سایر مدیران مالی کمک می‎کنند که کارهای حسابداری خودشان را مدیریت و بهینه‌‎سازی کنند. هنگامی که می‌‎خواهید یک نرم افزار حسابداری تهیه کنید؛ باید با توجه به نیاز خود یک برنامه‌ی مناسب را تهیه کنید. برای مثال برخی شرکت‌ها در حوزه بازرگانی فعالیت می‌کنند؛ بنابراین باید نرم‌افزاری را تهیه کنند که دقیقاً متناسب به نیاز یک شرکت بازرگانی و ابعاد کاری آن‎ها باشد.

انواع نرم افزار مالی

  • نرم افزار حسابداری مالی: ثبت سندهای مالی و گزارشگیری و تهیه صورت های مالی
  • نرم افزار انبار و موجودی کال: کنترل موجودی ها و ورود و خروج کالا، صدور حواله مصرفی و ثبت اسناد حسابداری انبار و انبارگردانی پایان دوره مالی
  • نرم افزار حسابداری فروشگاهی: ثبت سند های فروش و کنترل حساب مشتریان
  • نرم افزار حسابداری پیمانکاری: ثبت صورت وضعیت های پیمانکاری و کنترل هزینه های پیمان
  • نرم افزار حسابداری بهای تمام شده: کنترل هزینه های تولید و محاسبه بهای تمام شده کالا یا خدمات
  • نرم افزار دارایی ثابت : جهت کنترل اموال و دارایی ثابت یک کسب و کار و همچنین استهلاک گیری دارایی های ثابت.

و…….. از قدرتمندترین شرکت های نرم افزاری می توان به شرکت های نرم افزاری رایورز، همکاران سیستم، اخوان محاسب جنوب (یک شرکت نرم افزاری در اهواز )و… اشاره کرد. https://www.accamj.com

آموزش حسابداری در اهواز

شغل حسابداری نیاز به آموزش بروز و اطلاعات بروز دارد، یک حسابدار بایستی همواره اطلاعات دقیقا و بروز داشته باشد تا خدمات درست، دقیق و مربوط به کسب و کارها ارائه دهد، آموزش حسابداری در اهواز از طریق آموزشگاه ها، کارگاه های آموزشی، سمینار ها، وبینارها و … انجام می شود، آموزش حسابداری می تواند مربوط به هریک از مباحث مالیاتی، بیمه ای و مالی باشد. آموزش اولین قدم برای بهتر شدن دانش حسابداری است. آموزش صحیح و درست در حالت مناسب بهترین موقعیت برای افزایش دانش است. شغل حسابداری در اهواز نیاز به آموزش بروز و اطلاعات بروز دارد، یک حسابدار بایستی همواره اطلاعات دقیقا و بروز داشته باشد تا خدمات درست، دقیق و مربوط به کسب و کارها ارائه دهد، آموزش حسابداری از طریق آموزشگاه ها، کارگاه های آموزشی، سمینار ها، وبینارها و … انجام می شود، آموزش حسابداری می تواند مربوط به هریک از مباحث مالیاتی، بیمه ای و مالی باشد. آموزش اولین قدم برای بهتر شدن دانش حسابداری است. آموزش صحیح و درست در حالت مناسب بهترین موقعیت برای افزایش دانش است. واقعا این موضوع مهم است و برای افرادی که توانایی انجام امور را دارند بسیار مهم است. آموزش دقیق مهم است . آموزش بر مبنای تجربه و دانش مالی و مالیاتی یکی از بهترین روش های جهت پیشرفت کاری می باشد. خدمات آموزش حسابداری در اهواز توسط تیم مجرب ما به دانشجویان و علاقمندان به رشته حسابداری ارائه می گردد.

آموزش حسابداری در اهواز

انواع آموزش حسابداری در اهواز

  • آموزش حسابداری مالی: شامل آموزش استانداردهای حسابداری و ثبت های حسابداری، تحریر دفاتر قانونی و تهیه صورت های مالی می باشد.
  • آموزش حسابداری مالیاتی: شامل آموزش قوانین مالیاتی، بخشنامه ها و دستورالعمل ها و آیین نامه های مالیاتی می باشد.
  • آموزش مقررات تامین اجتماعی: قانون تامین اجتماعی در تمام کسب و کارها بسیار اهمیت دارد و آموزش آن شامل قانون تامین اجتماعی، بخشنامه ها، دستورالعمل ها و آیین نامه های مربوطه می باشد.
  • آموزش نرم افزارهای حسابداری: شامل آموزش کار با نرم افزار و بهره برداری از نرم افزار می باشد.
  • آموزش حسابداری پیمانکاری: شامل ثبت های حسابداری پیمانکاری، نکات بیمه پیمانکاری، نکات مالیاتی و مالیات ارزش افزوده فعالیت های پیمانکاری می باشد.
  • آموزش حسابداری تولیدی(صنعتی): شامل ثبت های حسابداری، نکات بیمه پیمانکاری، نکات مالیاتی و مالیات ارزش افزوده فعالیت های تولیدی می باشد.

جهت دریافت قوی ترین خدمات حسابداری در اهواز کافی است با ما در تماس باشید