اظهارنامه مالیاتی در اهواز

اظهارنامه مالیاتی در اهواز

اظهارنامه مالیاتی در اهواز

ارائه اظهارنامه صحیح و طبق مقررات مالیاتی و دیگر قوانین برای هر کسب و کاری بسیار مهم و حیاتی می باشد. به همین دلیل نیروی خبره بایستی این مهم را انجام بدهد، شرکت های حسابداری با توجه به در اختیار داشتن حسابداران خبره و ماهر می توانند در انجام مراحل تهیه وارسال اظهارنامه مالیاتی کمک بسزایی به کسب و کارها بنمایند. اظهارنامه مالیاتی در اهواز توسط نیروهای خبره انجام می گردد.

مالیات چیست؟

قبل از اینکه به بحث اظهارنامه مالیاتی بپردازیم، بهتر است در مورد ماهیت مالیات بیشتر بدانیم. مالیات مبلغی است که دولت‌ها جهت تامین هزینه‌های عمومی و همچنین برای منافع اقتصادی کشور از دیگران دریافت می‌کنند. محاسبه مالیات به دو روش علی الراس و خوداظهاری انجام می شود . در روش علی الراس کارشناسانی از سمت اداره مالیات مامور به تعیین میزان مالیات هستند اما در روش خوداظهاری همان طور که از نام آن پیداست افراد حقیقی و حقوقی طبق اظهار و ابراز خود میزان سود و زیان خود را در یک سال به اداره مالیات اعلام و سپس مالیات متناسب با آن را پرداخت می‌کنند.

روش علی الراس از ابتدای سال 1398 برداشته شده است و روش های دیگری جایگزین آن شده است. مالیات‌ها به دو دسته تقسیم می شوند: مالیات مستقیم که بر روی درآمد و دارایی اعمال می‌شود و مالیات غیر مستقیم که بر روی کالاهای وارداتی اعمال می‌گردد.

انواع مالیات

مالیات مستقیم

مالیات مستقیم خود به دو دسته مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی تقسیم می گردد:

مالیات بر درآمد

یعنی مالیاتی که بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی وضع می شود. اشخاص مذکور می‌بایست حداکثر تا مهلت قانونی یعنی اشخاص حقیقی تا 31 خرداد سال بعد و اشخاص حقوقی تا چهار ماه پس از پایان سال مالی اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. مالیات بر درآمد انواع مختلف دارد مانند: مالیات بر درآمد حقوق، مالیاتی است به درآمد اشخاص حقیقی که در برابر کاری که برای کارفرمای خود انجام می دهند، دریافت می نمایند. مالیات بر درآمد ملک، مالیاتی است که در به درآمد ناشی از واگذاری حق انتفاع ملک به اشخاص دیگر عاید اشخاص می شود.

مالیات بر دارایی

این مالیات بر انواع دارایی تعلق می گیرد، دارایی‌هایی مانند املاک، مستغلات، ارث و غیره. مالیاتی که در بودجه 1400 بر مسکن لوکس و خودروهای لوکس وضع شده اند، از این دسته هستند. برای این موارد نیز بایستی اظهارنامه ارسال گردد. مالیات بر ارث، مالیاتی که طبق قانون مالیات‌های مستقیم به اموال و دارایی‌های متوفی تعلق می گیرد. مالیات حق تمبر، مالیاتی است که با ابطال تمبر بر روی اسناد، به آن‌ها اعتبار می‌بخشد و درآمدی هم برای دولت محسوب می‌شود. مانند تمبر مدارک تحصیلی، اسناد گمرکی ، گواهینامه ها، چک های بانکی و…. مالیات املاک، مشمول تمام معاملات در حوزه ملک است.مانند مالیات بر خانه های خالی و مسکن لوکس

مالیات بر املاک

مالیات خودرو به تمامی خودروهایی که کار مسافربری، حمل بار و کارهای راه‌سازی و غیره انجام می‌دهند تعلق می‌گیرد که می‌بایست در پایان سال با مراجعه به فاتر پیشخوان و یا پست از طریق خود اظهاری، مالیات خود را پرداخت می‌کنند. همچنین مالیات بر خودروهای لوکس.

مالیات بر خودرو لوکس

مالیات غیر مستقیم

این نوع مالیات به صورت غیر مستقیم بر روی قیمت کالاها و خدمات ارائه شده اضافه می‌گردد. دارای سه نوع دسته‌بندی هستند: مالیات و عوارض گمرکی که بر روی کالاهای وارداتی طبق تعرفه اعمال می‌گردد. مالیات بر ارزش افزوده بر کالاها و خدمات مختلف اعمال می گردد. اشخاص مشمول ثبت نام در نظام ارزش افزوده می بایست هر سه ماه یک بار اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده خود را تکمیل و ارسال نماید.

تعریف سال مالیاتی

سال مالیاتی به دوره مالی در یک سال برای نگهداری سوابق، گزارش درآمد و هزینه گفته می‌شود. آغاز سال مالیاتی همواره معطوف به اول سال شمسی نمی‌شود و بنا به نوع فعالیت می‌تواند هر موقع از سال باشد اما مدت زمان سال مالیاتی می‌بایست ۱۲ ماه باشد حتی اگر در طی چند ماه شخص یا اشخاص مشمول مالیات فعالیت و یا درآمدی نداشته باشند. دوره مالیاتی اشخاص حقوقی طبق اساسنامه تعیین می گردد و در خصوص اشخاص حقیقی از ابتدای فروردین هر سال شروع و در پایان اسفند همان سال خاتمه می یابد.

اشخاص مشمول مالیات

اشخاص زیر طبق ماده یک قانون مالیات های مستقیم مشمول پرداخت مالیات می باشند

  1. کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران طبق مقررات باب دوم
  2. هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید
  3. هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که درایران تحصیل می کند
  4. هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید
  5. هر شخص غیر ایرانی ( اعم از حقیقی یا حقوقی) نسبت به درآمدهایی که در ایران تحصیل می کند و همچنین نسبت به درآمدهایی که بابت واگذاری امتیازات یا سایر حقوق خود و یا دادن تعلیمات و کمک های فنی و یا واگذاری فیلم های سینمائی ( که به عنوان بها یا حق نمایش یا هر عنوان دیگر عاید آن ها می گردد) از ایران تحصیل می کند

اشخاص غیر مشمول مالیات

  1. اشخاص زیر طبق ماده 2 قانون مالیات های مستقیم مشمول پرداخت مالیات های موضوع این قانون نیستند:
  2. وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی
  3. دستگاه هایی که بودجه آن ها به وسیله دولت تأمین می شود.
  4. شهرداری ها

تبصره ۱- شرکت هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن ها متعلق به اشخاص ومؤسسه های مذکور در بندهای فوق باشد، سهم درآمد یا سود آن ها مشمول حکم این ماده نخواهد بود. حکم این تبصره مانع استفاده شرکت های مزبور از فعالیت های مقرر در این قانون، حسب مورد، نیست. تبصره ۲- درآمدهای حاصل از فعالیت های اقتصادی از قبیل فعالیت های صنعتی، معدنی، تجاری، خدماتی وسایر فعالیت های تولیدی برای اشخاص موضوع این ماده، که به نحوی غیر از طریق شرکت نیز تحصیل می شود، در هر مورد به طور جداگانه به نرخ مذکور در ماده (۱۰۵) این قانون مشمول مالیات خواهد بود.مسئولان اداره امور در این گونه موارد نسبت به سهم فعالیت مذکور مکلف به انجام دادن تکالیف مزبوز طبق مقررات این قانون خواهند بود. در غیر این صورت نسبت به پرداخت مالیات متعلق با مؤدی مسئولیت تضامنی خواهند داشت. تبصره ۳- معافیت مالیاتی این ماده برای مواردی که از طرف حضرت امام خمینی (ره) یا مقام معظم رهبری دارای مجوز می باشند براساس نظر مقام معظم رهبری است.

تعریف اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی مجموعه فرمهایی است که صاحب کسب و کار می بایست اطلاعات مالی و مالیاتی از جمله درآمدها، هزینه‌ها، دارایی‌ها، بدهی‌ها، سرمایه، معافیت‌ها، درآمد مشمول مالیات، مالیاتی خود را در آن درج و جهت اطلاع امورمالیاتی در سامانه های تعبیه شده بارگذاری یا تحویل حوزه های مالیاتی گردد. یا اظهارنامه مالیاتی همان گزارش ناشی از درآمدها، هزینه‌ها و سایر اطلاعات مالی است که باید به سازمان امور مالیاتی ارائه گردد. این گزارش می‌بایست در زمان مقرر و با رعایت تمام نکات مندرج در قانون مربوط به آن، به صورت کامل و جامع و همراه با مدارک مربوطه ارسال گردد. تمامی اسناد و مدارک باید طبقه‌بندی و مرتب باشند. بهتر است برای ارسال اظهارنامه مالیاتی در اهواز از یک مشاوران ما کمک بگیرید.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی تمام کارها به صورت الکترونیکی در بستری امن انجام می‌گردد که باعث تسهیل و تسریع کارها شده است. اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیکی ثبت و پس از کامل شدن تایید و با استفاده از کاربری و کلمه عبور که هنگام ثبت در کد اقتصادی دریافت شده است به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌شود.

می توان برای ارسال اظهارنامه مالیاتی در اهواز با کارشناسان خبره ما تماس بگیرید و از تجارب آنها استفاده نمایید. برای ارسال اظهارنامه بایستی ثبت نام در نظام مالیاتی تکمیل و تایید شده باشد.

جریمه ارائه اظهارنامه مالیاتی

اگر در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را به هر دلیلی برای اداره مالیات ارسال نکنید ، محاسبه مالیات متعلقه بر اساس روشهای سازمان امورمالیاتی محاسبه و جریمه عدم ارسال اظهارنامه طبق قانون مالیات های مستقیم مطالبه و وصول می گردد.

جریمه عدم ارسال اظهارنامه طبق ماده 192 قانون مالیاتهای مستقیم برای اشخاص حقیقی 10% مالیات متعلقه و برای اشخاص حقوقی 20% مالیات متعلقه خواهد بود.

انواع اظهارنامه مالیاتی و مهلت ارسال آنها

اظهارنامه انواع مختلفی دارد که با توجه به فعالیت شخص حقیقی یا حقوقی و نوع فعالیت آن به چند دسته تقسیم می‌شود در ادامه آنها را شرح می دهیم :

  1. اظهارنامه مالیاتی عملکرد اشخاص حقیقی این نوع اظهارنامه، بخش عمده‌ای از مالیات‌دهندگان کشور را در بر می‌گیرد. اشخاص حقیقی بر اساس نوع فعالیت‌شان و حجم فعالیتی که دارند در گروه‌های عملکردی مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند. از جمله اشخاص حقیقی گروه اول، دوم و سوم، که در این تقسیم‌بندی، هر گروه مالیات خود را بر اساس ضوابط و مقررات تعریف شده که مختص همان گروه است، پرداخت می‌کند. مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد اشخاص حقیقی در قانون مالیاتهای مستقیم آخر خرداد سال بعد ذکر شده است. https://www.intamedia.ir
  2. اظهارنامه مالیاتی مودی حقوقی بر اساس ماده 110 قانون مالیاتی کشور، تمام اشخاص حقوقی، شرکت‌های حقوقی که نام آنها در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده، وزارت خانه‌ها، تشکل‌های قانونی و اتحادیه‌های صنفی باید حق مالیات خود را در موعد مقرر به سازمان مالیاتی کشور پرداخت کنند. این دسته از مشمولان مالیات باید تمام اطلاعات مالی خود از سود و زیان گرفته تا درآمد و هزینه را در اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی درج کنند و با تکمیل شدن در موعد مقرر در قانون مالیاتهای مستقیم، آن را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند. آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مایاتی اشخاص حقوقی تا پایان چهار ماه شمسی بعد از سال مالی یعنی ۳۱ تیرماه خواهد بود؛ اما در مورد اشخاصی حقوقی که سال مالی آن ها براساس اساسنامه با سال مالیاتی تطبیق نداشته معیار تعیین میزان مالیات سال مالی شرکت آن ها می باشد..
  3. اظهارنامه مالیات بر ارث مالیات بر ارث نیز نوع دیگری از اظهار نامه مالیاتی است. احتمالا برای بسیاری از شما پیش آمده و دیده باشید که پس از مرگ فردی، یک ثروت و دارایی به وارثان او می‌رسد و طبق قانون بین آنها تقسیم بندی می‌شود. طبق قانون مالیاتی کشور، افرادی که ارث به آنها می‌رسد مشمول مالیات بوده و باید حق مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند. مالیات بر ارث جزو مالیات‌های مستقیم بوده که فرم‌های مخصوص آن در در سایت سازمان مالیات کشور قرار دارد که افراد مشمول آن را دریافت و پس از تکمیل آن را به اداره مالیات تقدیم می‌کنند. حال این مالیات بر ارث خود به دو دسته تقسیم می‌شود، یکی مالیات بر دارایی که پس از مرگ فرد به جا می‌ماند و ممکن است به ورثه برسد یا نرسد، مانند زمانی که فردی دارای فرزندی برای وارث شدن ندارد. که در این صورت نیز باید مالیات آن پرداخته شود و دیگری مالیات بر ارث مستقیم، یعنی آنچه از دارایی فرد پس از مرگش به طور مستقیم به وراث می‌رسد. مالیات بر ارث می‌تواند به صورت جداگانه یا کلی پرداخت شود، به این صورت که تک تک وراث بخشی از مالیات را پرداخت کنند یا اینکه یک نفر مجموع مالیات بر ارث را پرداخت کند. بنابراین هیچ الزامی در مورد اینکه مالیات به صورت یکجا پرداخت شود وجود ندارد. در مورد مهلتی که سازمان امور مالیاتی به پرداخت مالیات بر ارث داده باید گف که این سازمان تا یک سال پس از مرگ متوفی فرصت داده که اظهارنامه مالیات بر ارث تسلیم سازمان شود. اگر مهلت تعیین شده وراث اقدام به ارسال و تسلیم اظهارنامه نکنند در زمان ارایه اظهارنامه علاوه بر مالیات در نظر گرفته شده، هزینه کفن و دفن نیز به آن اضافه خواهد شد.
  4. اظهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات املاک و مستغلات چه در حوزه اجاره چه خرید و فروش، مشمول مالیات می‌شوند. اظهارنامه املاک و مستغلات باید توسط مودی و در زمان اجاره دادن ملک یا خرید و فروش آن به سازمان مالیاتی کشور ارایه شود. در خصوص مالیات بر اجاره ذکر این نکته جالب است که در قراردادهای دسته اول، مالک عهده‌دار اظهارنامه مالیاتی است و در قراردادهای دسته دوم بر عهده مستاجر است. املاک و مستغلات خالی از سال دوم مشمول مالیات می‌شوند و میزان مالیات برای آنها نیز هر ساله متفاوت خواهد بود. اما مهلت ارسال اظهارنامه املاک و مستغلات به چه صورت است؟ در پاسخ باید گفت مهلتی که سازمان مالیاتی کشور تعیین گرده پایان تیر ماه هر سال است. همچنین مالیات بر خرید و فروش ملک نیز حداکثر تا یک ماه پس از معامله زمان دارد که پرداخت شود. اگر خارج از این مهلت تعیین شده پرداخت شود مشمول جریمه دیرکرد نیز خواهد شد.
  5. اظهارنامه مشاغل خودرویی صنف خودرویی کشور نیز باید اظهار نامه مالیاتی ارایه کنند. در بین مشاغل، افرادی که راننده تاکسی، اتوبوس، کامیون ، خودروی باری، عمومی و راه‌سازی هستند باید اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرو را پرداخت کنند. این صنف می‌توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت در سرتاسر کشور و همچنین دفاتر پست به پرداخت مالیت اقدام کنند. مهلت ارسال این نوع اظهار نامه طبق قانون سازمان تامین اجتماعی، پایان خرداد سال بعد است.
  6. اظهارنامه انحلال شرکت شرکت‌هایی که منحل می‌شوند نیز باید اظهارنامه مالیاتی به سازمان مالیات ارایه دهند. پس از آن که هیات مدیره یک کشور تصمیم به انحلال شرکت می‌گیرد مطابق با ماده 114 و 116 قانون مالیات باید اقدام به تکمیل اظهارنامه مالیاتی کند. در این اظهارنامه باید میزان سود و زیان و درآمد و هزینه‌های شرکت مشخص شود و تسلیم اداره مالیات شود. مهلت ارسال این اظهارنامه نیز طبق قانون تا شش ماه پس از انحلال شرکت است.
  7. اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مشمولین قانون ارزش افزوده، طبق ماده 21 قانون ارزش افزوده حداکثر ظرف 15 روز پس از هر دوره مالیاتی( در ارزش افزوده دوره مالیاتی هر فصل محسوب می شود) بایستی ارسال و مالیات و عوارض متعلقه پرداخت گردد. همه کالاها وخدمات بجز مواردی که در ماده 12 قانون ارزش افزوده آمده است مشمول می باشند. نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده کالا ها و خدمات به طور معمول 9% می باشد موارد استثنای نرخ در تبصره ماده 15 قانون ارزش افزوده آمده است. https://www.e-vat.ir

جرائم عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

طبق مواد شماره 22 و 23 قانون ارزش افزوده جرائم عدم انجام تکالیف به صورت زیر می باشد:

ماده ۲۲ـ مؤديان مالياتی در صورت انجـام نـدادن تكـاليف مقـرر در ايـن قـانون و يـا در صـورت تخلـف از مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده، علاوه بر پرداخت ماليات متعلق و جريمه تأخير، مشمول جريمه ای به شرح زير خواهند بود:

  1. عدم ثبت نام مؤديان در مهلت مقرر معادل هفتاد و پنج درصد (۷۵% ماليات متعلق تا تاريخ ثبت نام يـا شناسايی حسب مورد).
  2. عدم صدور صورتحساب معادل يك برابر ماليات متعلق.
  3. عدم درج صحيح قيمت در صورتحساب معادل يك برابر ما به التفاوت ماليات متعلق.
  4. عدم درج و تكميل اطلاعات صورتحساب طبق نمونه اعلام شده معادل بيست و پنج درصد (۲۵% ماليـات متعلق).
  5. عدم تسليم اظهارنامه از تاريخ ثبت نام يا شناسايی به بعد حسب مورد، معادل پنجـاه درصـد (۵۰% ماليـات متعلق).
  6. عدم ارائه دفاتر يا اسناد و مدارك حسب مورد معادل بيست و پنج درصد (۲۵% ماليات متعلق).

ماده ۲۳ ـ تاخير در پرداخت مالياتهای موضوع اين قانون در مواعد مقرر، موجب تعلق جريمهای به ميـزان دو درصد (۲%) در ماه، نسبت به ماليات پرداخت نشده و مدت تأخير خواهد بود.

آموزش اظهارنامه مالیاتی در اهواز

نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی در اهواز و آموزش قوانین و نکات مالیاتی مربوط به ارسال اظهارنامه با توجه به دستورالعمل ها و بخشنامه های جدید مالیاتی انجام می پذیرد و آموزش داده می شود. این آموزش ها به صورت حضوری و غیرحضوری امکان پذیر می باشند.

نحوه تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی

باتوجه به اینکه کسب و کارهای متفاوتی در حال فعالیت هستند، نحوه تکمیل اظهارنامه های مالیاتی نیز متفاوت و با اصول مختلف انجام می پذیرد. اشخاص دارای معافیت مالیاتی نیز می بایست، اظهارنامه خود را با توجه به نوع فعالیت و مجوز کسب و کار خود و همچنین براساس آخرین تغییرات قوانین و آیین نامه های مربوط ارسال نماید،

ما آمادگی داریم خدمات اظهارنامه مالیاتی در اهواز را به کسب و کارهای مختلف ارائه دهیم. با سپردن این مهم به افراد کاردان از اتلاف وقت، انرژی و هزینه جلوگیری خواهدشد . https://return.tax.gov.ir

جهت دریافت هر گونه خدمات اظهارنامه مالیاتی در اهواز می توانید با ما در تماس باشید